باغ ایرانی

 

معرفی باغ ایرانی تهران

لفظ باغ ایرانی در ابتدا توسط جهانگردان اروپایی ابراز گردید. پرشین گاردن عنوانی بوده است که جهانگردان غرب بعد از تماشای عمارت هایی که دارای جوی آب بوده اند و دور تا دور باغ را حصارهایی بلند گرفته بود بکار می رفت. امروزه از این سه مشخصه برای معرفی باغ های ایرانی استفاده می گردد و باغ ایرانی تهران نیز به همین دلیل به عنوان یکی از اصیل ترین سازه های ایرانی شناخته می شود.
وجود تقارن در المان های بکار رفته، سردرهای طاقی شکل، فواره ها و حوض های بزرگ و کوچک، استفاده از آجر در ساخت بنا و بکارگیری پنجره ها و نماهای مشبکی شکل از دیگر ویژگی های بناهای ایرانی است که به صورت کامل در این باغ مشاهده می شوند. 
باتوجه به اینکه بسیاری از بخش های باغ ایرانی تهران در چند دهه گذشته مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته اند شاید تصور کنید بنایی جدید است و قدمت چندانی ندارد، اما بد نیست بدانید که عمر درختان این باغ به صد سال و طبق برخی از روایت ها به دویست سال هم می رسد. بنابراین قدمت این باغ به دوران قاجار می رسد.

طراحی باغ ایرانی

باغ ایرانی در یک زمین گسترده به وسعت 3.4 هکتار طراحی شده است که از این میزان به صورت میانگین 2.5 هکتار به فضای سبز و کاشت گل های رنگارنگ و درختان کهن سال اختصاص دارد. 
در طراحی این باغ علاوه بر حفظ درختان کهنسال از برگ نو، برگ بو، زرشک، شیر خشت، مورد، پیراکانتا، انواع رز و نسترن و بوته‌های فصلی و همیشگی برای زیباسازی محوطه استفاده شده است. 

عمارت باغ ایرانی


پلان باغ ایرانی

شما در این بخش می توانید پلان باغ ایرانی را مشاهده کنید. در پلان باغ ایرانی به خوبی تمامی ورودی ها، کوشک اصلی و تقارن بسیار زیاد در طراحی آن مشاهده می شود.

مالک باغ ایرانی چه کسی است؟

در گذشته خانواده ای به نام فیروزگر مالک بخش های قابل توجهی از زمین ها ده ونک بوده اند. گفته می شود بخش قابل توجهی از بستان های باغ ایرانی هم در زمان قاجار به خانواده فیروزگر تعلق داشته اند. 
این باغ توسط فردی به نام محمد علی مختاری ساخته شده است و امروزه هم برای قدردانی از زحمات این مرد، اسم وی را در ورودی باغ درج کرده اند.


بخش ‌های مختلف باغ ایرانی تهران

بخش های مختلف باغ ایرانی شامل ورودی ها، کوشک یا عمارت، حوض و فواره ها به همراه طاق میانی و دو کتابخانه است.

ورودی های باغ ایرانی تهران

این ورودی ها در چهار مسیر و در بخش ها شرقی، غربی، جنوبی و جنوب غرب هستند. ورودی های طاقی شکل که هرکدام دارای لوسترهایی به رنگ سبز و بسیار زیبا هستند.

کوشک یا عمارت 

این بخش از باغ ایرانی در ضلع شمالی و درست جایی که هیچ گونه ورودی ندارد قرار گرفته است. اگر مسیر آبراهه ها را در پیش بگیرید می توانید به این عمارت آجری برسید. 
قبلا این عمارت یک کافه و رستوران بوده است اما امروزه بخشی از آن به کتابخانه تبدیل شده و بخش دیگر هم بخش اداری باغ است و پس زمینه آن صرفا برای عکاسی و مواردی از این قبیل بکار می رود. 
در برخی از مقالات به اشتباه بیان شده است که این مکان همچنان یک کافه و رستوران است و این اشتباه بسیاری از مسافران را برای پیدا کردن محلی برای سرو غذا و نوشیدنی به دردسر می اندازد.
حوض ها و فواره ها

معمولا حوض ها و فواره های باغ های ایرانی در بخش مرکزی قرار می گیرند یا اینکه شما را به بخش های مرکزی باغ هدایت می کنند. اگر ضلغ شرقی و غربی را برای ورود به باغ انتخاب کرده اید حوض ها اولین المان هایی خواهند بود که مشاهده می کنید. 

حوض های باغ ایرانی تهران

Comments

Popular posts from this blog

آشنایی با باغ گلها اصفهان

آشنایی با پارک پرواز، تماشایی ترین پارک تهران

باغ بریف